Äntligen har Lergöksbarnen fått komma till sin nya förskola!

Barnen på Åsums förskola blåser såpbubblor med pedagogen Sofie

Barnen på Åsums förskola blåser såpbubblor med pedagogen Sofie

Sjöbo har fått en ny förskola och igår var det äntligen dags för invigning. I samband med inflyttning i den nya lokalerna passade man på att byta namn på förskolan från Lergöken till Åsums förskola.

Ballonger och banderoller dekorerade entrén och gården. Barnen hade under dagen firat med god mat, såpbubblor och mycket lek. Föräldrar och personal bjöds på tårta och frukt under de höga björkarna där barnen lekte i solen, som efter den mulna dagen äntligen hittade ut bakom molnen.

Morgan Johnsson VD på Sjöbohem berättade om uppbyggnaden av den nya förskolan och om önskemålen från barnen där vattenpölar stod högt på listan. Han berättade att normalt arbetade man för att få bort vattensamlingar men på denna innergård har man inte tillrättalagt något utan låtit naturen vara ifred i så stor utsträckning som möjligt. De höga träden ger inte bara skugga utan skapar också ett lugn och ett rum där barnen kan få undersöka, leka och lära sig i. Vid en nyplanterad lind klippte Morgan sen bandet och räckte samtidigt över en nyckel i guld som symbol för överlämnandet av förskolan i Sofies händer. Ceremonin avslutade med att alla vuxna och barn tillsammans gjorde raketen med klapp många skratt.

På fråga om vad som är speciellt med Åsums förskola svarade rektor Sofie Stagevik att barnens trygghet, glädje och nyfikenhet är det viktiga. Därför lägger vi stor vikt vid att låta barnen möta material och miljöer både ute och inne som förundrar och förbluffar dem.

överblick av gården

Överblick av gården

Barn leker i solen

Barn leker i solen

Barnen planterar en Lind ihop med specialpedagog Eva-Karin
Vattenpölar är det bästa som finns!

Vattenpölar är det bästa som finns!

Personalen planterar nya växter

Personalen planterar nya växter

Raketen

Raketen

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 september 2021