• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Skånestafetten i Sjöbo kommun - ett initiativ för att främja friluftsliv

Skånestafetten i Sjöbo kommun - ett initiativ för att främja friluftsliv

Bild

Kristina Bendz (M), kommunstyrelsens ordförande Ystads kommun och Magnus Weberg (M), kommunstyrelsens ordförande Sjöbo kommun vid kommungränsen när Skånestafetten kom från Ystad till Sjöbo den 3 maj.

2021 är friluftslivets år och för att främja friluftslivsaktiviteter arrangerar Länsstyrelsen Skåne ”Skånestafetten”, en cykelstafett genom Skånes 33 kommuner och lika många skånska naturreservat. Initiativet är en del av ”Luften är fri” med syfte att främja friluftslivsaktiviteter. Läs mer om initiativet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Den 26 mars gick startskottet för Skånestafetten, som pågår hela vår och sommar. På måndagen den 3 maj anlände stafetten till Sjöbo Kommun. Överlämningen från Ystads kommun skedde vid naturreservatet Vitabäckshällorna i Fyledalen. Sjöbo Kommun representerades av Magnus Weberg (M), kommunstyrelsens ordförande. Ystads kommuns representant var Kristina Bendz (M), kommunstyrelsens ordförande.

Besök naturreservaten
Om du vill veta mer och besöka naturreservat i Sjöbo kommun, så hittar du information om platserna här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Pandemin påverkar Skånestafetten
På grund av rådande restriktioner så kommer ingen publik cykling genomföras. Istället kommer Sjöbo kommun digitalt att visa upp olika platser i kommunen med hjälp av en kortfilm som kommer att produceras och färdigställas under den närmsta tiden. I kortfilmen medverkar Håkan Andersson, fritidschef. När filmen är klar kommer den att läggas ut här på vår hemsida, samt på vår facebookkanal.

Hoppas på att ännu fler väljer cykeln
Sjöbo kommun har förhoppning om att även invånare och besökare i år, under Luften är fri-året, oftare ska välja cykeln. Förutom välutvecklade mountainbikespår så finns det gott om cykelvänliga platser i kommunen och en massa fantastiska platser att besöka.

Etappen i Sjöbo kommun avslutas den 6 maj
Sjöbo lämnar vidare stafettpinnen till våra grannar i Tomelilla kommun. Överlämningen sker i Djurrödsbäckens dalgång. Du hittar information om Djurrödsbäckens dalgång här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I samband med att Tomelilla tar över stafetten så lämnar Sjöbo kommun även över cykeln som använts till Tomelilla. Cykeln är nämligen en del av det kommungemensamma projektet ”Mobilitet på Tvärs” och finansierat av Interreg ÖKS. Läs mer om Mobilitet på tvärs här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 maj 2021