Välkommen till seminarium om bildelning

Bild

Är bilpooler bara för städer eller även mindre samhällen? Hur skapar vi alternativa mobilitetslösningar vid bostadsbyggande? Det pratar Innovationscenter för landsbygden, Sjöbo kommun och Tomelilla kommun om i Tomelilla Folkets Park, och digitalt, den 15 juni.

Skåne Innovation Week som pågår den 13 till 17 juni är ett veckolångt forum runtom i hela Skåne som visar hur innovation, forskning och utveckling är avgörande för människors framtidstro.

Den 15 juni hålls ett seminarium om olika former av bildelning i Tomelilla, Folkets Park.

Bildelning på landsbygden – en del i framtidens sätt att resa

Datum: onsdag 15 juni
Tid: 13:30–15:00
Plats: Tomelilla Folkets Park eller digitalt

Anmälan: anmäl dig här. Länk till annan webbplats.

Program

  • Projektet ”Mobilitet på tvärs” kommer att berätta om fyra bilpoolspiloter i Brösarp, Sjöbo, Tomelilla och Vollsjö, där framför allt Brösarp har överraskat och gett nya lärdomar kring bildelning.
  • Bil Bengtsson kommer att presentera sin tjänst Rulla.se där du kan boka, låsa upp bilen och betala direkt i en app.
  • EC2B och Trivector Traffic inspirerar kring hur planering av nya alternativa mobilitetslösningar till de boende kan finnas med redan när nya områden planeras och byggs.

Mobilitet på tvärs - projekt med fokus på framtidens hållbara resande

Med ”tvärs” menas dels mellan stad och land, med olika transportslag och över landsgränser genom samarbete mellan svenska och danska kommuner och organisationer. I Sjöbo och Tomelilla kommuner har arbetet med ett ”case” inom temat ”Hållbar mobilitet på landsbygden genom Living Labs”. Tillsammans med boende på mindre orter man valt ut och testat olika alternativa sätt att resa. Under denna eftermiddag får ni ta del av några av dessa exempel, plus lite annat som finns på marknaden anpassat efter landsbygdens förutsättningar.

Mer information

Läs mer och anmäl dig här. Länk till annan webbplats.
Läs mer om Skåne Innovation Weeks. Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juni 2022