Uppdatering - orange varning över norra kommunen

SMHI väderkarta Skåne

Under onsdagen, den 3 januari, och torsdagen, den 4 januari, väntas snöfall i kombination med blåst vilket bland annat kan leda till besvärligt väglag. Även omfattande nederbörd väntas de närmaste dagarna.

Uppdatering - 3 januari klockan 10.14

SMHI har nu gått ut med orange varning över norra Sjöbo kommun. Från onsdagen, den 3 januari till torsdag den 4 januari, väntas kraftigt snöfall i kombination med blåst.

Gul varning

Vädervarningar på gul nivå innebär att vädret kan medföra konsekvenser för samhället. Vädret kan bli en fara för allmänheten och orsaka vissa skador på egendom och miljö. Det kan också bli störningar i olika tjänster i samhället, som till exempel i kollektivtrafiken. Vädrets påverkan kan skilja sig åt lokalt. Det betyder att särskilt utsatta platser kan drabbas av allvarliga skador. Enskilda personer eller grupper som är särskilt känsliga kan också drabbas allvarligt.

Vädervarningar

Här hittar du mer information om vad de olika färgerna betyder i vädervarningssystem.
SMHI:s vädervarningar Länk till annan webbplats.

Förbered dig

Förbered dig och din fastighet på det kommande ovädret: säkra utemöbler, studsmattor, byggställningar och annat som kan flyttas i de hårda vindarna. Tänk på att det kan bli strömavbrott. Stanna hemma och ta hand om dig.

Hemtjänst och hembesök

Vår hemtjänst och hemsjukvård jobbar som vanligt, men kan bli försenade om vägar är blockerade. Om du är orolig eller undrar något kring ditt besök, så är du självklart välkommen att ringa ditt hemtjänstområde.

Håll dig uppdaterad

För mer information gå in på SMHI:s hemsida. Länk till annan webbplats.

Vädervarningar - gul, orange och röd

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 januari 2024