Sportlov - Låna sportutrustning på fritidsbiblioteket

Bild

Snart stundar ett härligt sportlov. I vårt sportlovsprogram finns massor av tips på aktiviteter. På Fritidsbiblioteket lånar du sport- och fritidsutrustning gratis.

Möjligheten att låna sport- och fritidsutrustning gör att man kan prova på aktiviteter man aldrig testat förut, utan att behöva köpa ny utrustning. Här hjälps vi åt att ge sportprylarna ett långt användande, vilket är bra för miljön och privatekonomin.

På fritidsbiblioteket kan du bland annat låna kickbikes, skateboards, inlines, gångstavar, skidor, skridskor och tält. Du får behålla lånesakerna i två veckor.

Lånekort

Om du inte har ett lånekort, så kan du hämta det på biblioteket i Sjöbo eller fritidsbiblioteket.

Tillsammans bygger vi upp fritidsbiblioteket!

Om du fritidsprylar hemma som inte används, så får du gärna göra en insats och skänka prylarna till fritidsbiblioteket. Artiklar som säkert kommer att efterfrågas under sportlovet är bland annat skridskor, pulkor, skidor, hjälmar och klubbor av olika slag. Men givetvis så kan du även lämna in annan utrustning.

Du kan lämna in prylar hos fritidsbiblioteket, men du kan även lämna dem i ett speciellt återvinningskärl på återvinningscentralen på Returvägen 5 i Sjöbo.

Öppettider och adress

Måndagar: Klockan 14.00 - 17.00
Fredagar: Klockan 10.00 - 13.00
Verkstadsgatan 8, Sjöbo
Mejla fritidsbiblioteket

Sportlovsprogram

På sportlovet kan du bland annat gå gratis på bio i Sjöbo, prova på manga, parkour eller att spela gitarr, läsa för en hund eller skapa något nytt av skräp.
Sportlovsprogram 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 februari 2024