Utveckling av grönområde i Vollsjö

Lekplats, utegym, grillhus och trädplantering inbjuder till mer aktivitet i området

Projektet med grönområdet är ett samarbete mellan Sjöbo kommun och Wollsjö byalag som startades redan 2019 men det är först nu som det finns budgeterade medel för att förverkliga projektet.
- Grönområdet har en stor potential och vi är glada att vi kan utveckla det till ett än mer attraktivt rekreationsområde säger Elin Dahlgren, driftingenjör i Sjöbo kommun.
Lekplatsen utökas med en större slänggunga och även en klätterställning med höjden 2,5 meter.

Om inget oväntat sker är planen att projektet ska vara klart till hösten 2024.
Projektet är beräknat till 2,5 miljoner kronor.

Utegym

Ett utegym med 5 redskap anläggs i anslutning till lekplatsen. Redskapen är glada i färger och stommen är av metall vilket underlättar skötsel på dem. Här får invånarna en möjlighet att träna utomhus och samtidigt njuta av den friska luften.
- Med fler lekredskap och utrymme för barn att utforska och leka blir grönområdet ännu mer familjevänligt samtidigt som det finns möjlighet för andra aktiviteter, säger Elin.

Inom projektet anläggs en handikapparkering och tillgänglighetsanpassad gångväg till lekplatsen från parkeringen. En del träd ska också planteras runt området.

Grillhus

Ett grillhus byggs intill lekplatsen. Projektet med grillhuset är en del av landsbygdsutvecklingsprojektet
Arbetet med grillhuset har redan påbörjats, och med det ett saneringsarbete eftersom platsen tidigare var ett spårområde.
- Provtagningar på marken har tagits och nu väntar vi på resultaten för att se hur vi ska gå vidare säger Elin.

Rensning av damm

Under hösten ska även dammen vid grönområdet rensas. Genom att skapa en vattenspegel och öka flödet i bäcken kan rekreationsvärdet öka och vi skapar en vacker miljö för invånarna att njuta av.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 mars 2024