Klara färdiga lek!

Bild från invigningen av Rallyskogens lekplats

Förskoleklass och årskurs 1 på Sandbäcksskolan, tillsammans med tekniska nämndens ordförande, invigde idag Sjöbo tätorts första naturlekplats.

Rallyskogen i södra delen av Sjöbo tätort är ett populärt område för många. Här finns tätortsnära skog, gångstråk och nu också en naturlekplats.

Samarbete med Sandbäcksskolan

Lekplatsens utformning har skett i samarbete med elevrådet på Sandbäckskolan i Sjöbo.
Elevrådet fick i uppdrag att samla in i sina respektive klasser vad barnen brukade göra i Rallyskogen och vad de skulle vilja göra.
- Utifrån underlaget har lekredskapen matchats för att uppfylla önskemålen i så stor utsträckning som möjligt, säger Elin Dahlgren driftingenjör i Sjöbo kommun. Det enda vi inte har kunnat tillgodose är den önskade linbanan vilken är svår att förverkliga med tanke på träden och markförhållanden.

Sjöbos första naturlekplats

Rallyskogens lekplats, eller Björkhagen som den egentligen heter, var planerad i lekplatsplanen för Sjöbo kommun 2020 men det är först nu som den blivit verklighet. Enligt lekplatsplanen ska lekplatsen tillgodose behovet av lekplats i anslutning till nybyggnationen kring stationsområdet, kvarteret Bränneriet, och blir ett komplement till kommunens befintliga lekplatser, och Sjöbos första naturlekplats.

Lekplatsen bjuder in till balansbana på stockar och stubbar, hängmattor att relaxa i och ett klättertorn med rutschbana. Vill man se hur snabb man är finns det även ett tidtagarur att använda.

Om projektet

Anläggandet av lekplatsen har pågått sedan hösten 2023. Arbetet har utförts i egen regi och hela projektet har kostat ca 1,8 miljoner kronor.
Stort tack till Sandbäcksskolan som varit med och berättade om sina ideér och tankar!


Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 mars 2024