Livsmedel

Information om vad som krävs för att starta livsmedelsförsäljning, hur man på ett säkert sätt hanterar livsmedel samt om matförgiftning och livsmedelskontroll.

Undersidor

  • Om du har planer på att starta verksamhet där du hanterar eller säljer livsmedel ska du ta kontakt med miljöenheten i et...

  • Miljöenheten arbetar på flera olika sätt med livsmedelskontroller. Oftast görs oanmälda kontrollbesök, men det görs även...

  • Här finns resultatet av miljöenhetens inspektioner, utryckt i smileys som bygger på antalet avvikelser och miljöenhetens...

  • Har du köpt något livsmedel i en butik eller ätit något i en restaurang som du inte är nöjd med? Undrar du över ett livs...

  • Spillfett är det fett som uppstår vid tillagning av mat, exempelvis från fritöser och stekbord eller stekpannor. Spill...

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 juli 2024