Vy över Möllers mosse

Möllers mosse

Från att ha varit en ganska anonym plats inne i Sjöbo tätort, har Möllers mosse förvandlats till en plats med härlig parkmiljö och ett rikt utbud för alla.

Isen på Möllers mosse

Ingen mätning görs längre på isen.
Tänk på att ni beträder isen på egen risk.

Om området

Arbetet med att rusta upp Möllers mosse påbörjades 2012, skissförslag togs fram och allmänheten fick vara med och tycka till om olika aktiviteter i området.
2015 anlades utegym, löparslinga, grillhus och ett klätternät norr om dammen - aktiviteter som nyttjas av många i olika åldrar.

En del besöker lekplatsen med sina barn och passar samtidigt på att träna när de ändå är i området. Löparslingan är 400 meter och underlaget är stenmjöl. Slingan är belyst och så är även utegymmet. Vill du ha en lite längre slinga kan du gå runt dammen istället, en sträcka på ca 1,3 km.

Valborgsfirandet vid Möllers mosse är en tradition som sedan ett antal år tillbaka.

Det finns sittplatser på grässlänten ner mot vattnet vid bryggan. Granitblock har satts i två halvcirklar med utsikt över vattnet och bildar en liten amfiteater.
Blocken kommer från den gamla lokvändarplatsen.
Bryggan kan användas till att håva från eller att snöra skridskorna om och när det blir is.

Den västra strandlinjen har plantering av strandmattor med vattenväxter i.

Vintertid, när det är snö, är det livat i backen mittemot utegymmet. Här trängs tefat och pulkor med varandra. Efter en stund med pulka- eller skidåkning kan det smaka gott med en grillad korv i grillhuset.

Möllers mosse hittar du inne i Sjöbo tätort. Strax norr om Färsingaskolan breder dammen och grönområdet ut sig.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 januari 2024