Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat några av de frågor vi ofta får in till kommunen, samt svar på frågorna.

Saknar du någon fråga eller svar på en fråga, går det bra att använda knapparna längst ner på sidan. Genom att klicka i Nej får du upp en ruta där du kan lämna ett meddelande till oss.

Glädjande så ökar vi i invånarantal hela tiden. Här hittar du de senaste siffrorna på antal invånare i Sjöbo kommun.

Skattesats

31,85
(varav 20,92 till kommunen)

Du kan ringa, mejla, besöka oss eller använda vårt webbformulär. Här hittar du all information om hur du kontaktar oss.

Här hittar du vårt webbformulär.

Har du synpunkter eller klagomål på kommunalt vatten och avlopp, kommunala gator, gång- och cykelvägar, parker och fritidsanläggningar gör du det enkelt via vårt felanmälanssystem som finns både här på hemsidan och som du kan ladda ner till din telefon.
Här hittar du felanmälan för teknisk service

Sjöbo kommun har inte någon turistbyrå. Vi har valt att placera ut broschyrer och turistinformation på olika ställen i kommunen, så kallade Infopoints. Allt för att komma nära våra besökare och vara där du är! Det går också bra att mejla oss på e-post: turistinfo@sjobo.se.

Här finns våra Infopoints.

Hur, var och när du får elda eller grilla beror helt på om det råder eldningsförbud eller inte. Värt att tänka på är att det i nationalparker och naturreservat oftast finns särskilda regler för eldning. På den här sidan kan du läsa mer om vad som gäller när du vill elda i skog och mark.

Gäller din fråga eldning av trädgårdsavfall på egen mark, eller valborgsmässobrasor? Då hittar du bestämmelserna kring detta på sidan Eldning.

Avgiften beräknas på 12 månader och baseras på familjens gemensamma bruttoinkomst/månad. På den här sidan finns en tabell som visar vad det kostar för förskola eller pedagogisk omsorg och fritidshem beroende på antal barn som du behöver plats för.

För tre-, fyra- och femåringar som endast vistas i allmän förskola tas ingen avgift ut.

Ja då! I Sjöbo kommun finns både friskolor och kommunala grundskolor. Här hittar du en lista över samtliga grundskolor.

I skolmatsappen hittar du matsedlar för våra förskolor, grundskolor och gymnasiet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du väljer i listan vilken skolas matsedel du vill ta del av.

Allt detta kan du läsa om i grundskolans läsårstider.

Du hittar samtliga lovveckor och lovdagar i grundskolans läsårstider.

På våren sopar vi gator i Sjöbo kommun. När det är dags för sandsopning går vi ut via sociala medier och i vårt nyhetsflöde på hemsidan med information om tider och gator.

Återvinningscentralen i Sjöbo drivs av Sysav. Här hittar du adress och öppettider.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ja, det har vi! Sjöbo Simanläggning är en modern och fräsch simanläggning med den senaste utrustningen och självklart helt tillgänglighetsanpassad. Anläggningen tillhör även de mest energieffektiva baden i Europa.

I Sjöbo kommun finns bibliotek i Sjöbo tätort samt i Blentarp, Lövestad och Vollsjö. Du hittar adress och öppettider på bibliotekens egen hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Visst kan du sommarjobba inom Sjöbo kommun! Vi kallar det feriearbete. Här kan du läsa mer om att feriearbeta inom Sjöbo kommun.

Sjöbo kommun har ingen bostadsförmedling. Är du intresserad av att hyra en lägenhet, radhus eller villa? Kontakta fastighetsägarna direkt. Här hittar du en lista på fastighetsägare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 januari 2022