Feriearbete färgglad K-stad

Feriearbete, sommarjobb

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

Genom våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i  i hur det är att jobba inom olika verksamheter i Sjöbo kommun. Det är en chans att testa på arbetslivet och skaffa värdefulla erfarenheter, samtidigt som du tjänar dina egna pengar.

Vad är feriearbete?

Som feriearbetare går du bredvid ordinarie personal i någon av de verksamheter där vi erbjuder feriearbete och får handledning i de arbetsuppgifter du blir tilldelad. Kommunen erbjuder många olika arbetsområden!

Vem får feriearbeta?

År 2022 får du som är född 2005 ansöka om feriearbete. Du måste vara folkbokförd i Sjöbo kommun, och ansöka under ansökningsperioden.

Om du inte har fullständigt personnummer måste du bevisa att du får arbeta under tiden som asylsökande (AT-UND) samt ansöka om ett samordningsnummer hos Skatteverket.

Under början av 2022 kommer mer information och vilken ansökningsperiod publiceras här på denna sida.

Platser

Vi vet inte i dagsläget hur pandemin kommer att påverka möjligheterna i våra verksamheter att ta emot ungdomar framöver och placeringar kan komma att bli preliminära. Vanligtvis finns platser för dig som är 17 år inom friluftsbad, vård omsorg, arbete med barn/unga, förskola och fritidshem, camping/marknadsförberedelser sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar camping/marknadsförberedelser. 
En del platser finns inom vaktmästeri, lokalvård och grönyteskötsel. Enstaka platser finns inom administration, ge stöd i sommarlovskola och komvux, konsthall, bibliotek.

Ansök om utdrag ur Polisens Belastningsregister

Alla som ska arbeta inom Sjöbo kommun i en verksamhet där barn vistas ska visa upp utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag från polisen i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget. Blankett för att begära registerutdrag finns på polisens webbplats.

Sommarföretagare

Sommarföretagare är ett alternativ till de traditionella kommunala sommarjobben och är till för dig mellan 15 – 19 år.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 oktober 2021
Sidan publicerad av: Else Håkansson
Näringsliv och arbete