Feriearbete färgglad K-stad

Feriearbete, sommarjobb

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

Genom våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i  i hur det är att jobba inom olika verksamheter i Sjöbo kommun. Det är en chans att testa på arbetslivet och skaffa värdefulla erfarenheter, samtidigt som du tjänar dina egna pengar.

Vad är feriearbete?

Som feriearbetare går du bredvid ordinarie personal i någon av de verksamheter där vi erbjuder feriearbete och får handledning i de arbetsuppgifter du blir tilldelad. Kommunen erbjuder många olika arbetsområden!

Vem får feriearbeta?

År 2021 får du som är född 2004 ansöka om feriearbete. Du måste vara folkbokförd i Sjöbo kommun, och ansöka under ansökningsperioden.

Om du inte har fullständigt personnummer måste du bevisa att du får arbeta under tiden som asylsökande (AT-UND) samt ansöka om ett samordningsnummer hos Skatteverket.

Är jag garanterad en ferieplats?

Nej. Vi har ett begränsat antal ferieplatser, vilket innebär att vi inte kan garantera att alla får feriearbeta. Därför är det viktigt att du som tänker söka ett feriearbete även söker andra sommarjobb också. Får vi fler sökande än vi har platser kommer vi att besluta om anställning  utifrån en lottning/matchning.

Ansökningsperioden 5 mars - 21 mars.

Vi vet inte i dagsläget hur pandemin kommer att påverka möjligheterna i våra verksamheter att ta emot ungdomar i sommar och placeringar kan komma att bli preliminära. I år finns platser för dig som är 17 år inom friluftsbad, arbete med barn/unga, camping/marknadsförberedelser. Lägervärd, sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar.  
En del platser finns inom vaktmästeri, lokalvård och grönyteskötsel. Enstaka platser finns inom administration, ge stöd i sommarlovskola och komvux, konsthall, bibliotek.

Ansökningsperioden för sommarens feriearbete är avslutad.

Du som ansökt under utsatt ansökningsperiod och är född 2004 kommer att få ditt besked under vecka 15-16.
Platserbjudande skickas till dig via mail/E-post- om du erbjuds en plats ska du svara inom 3 dagar att du tackar ja eller nej.
Vid uteblivet svar går platsen vidare till annan sökande. 

Du som inte lottas till ngn plats kommer att få besked om det via mail med erbjudande om att stå kvar på reservplats på eventuella återbud.

Ansök om utdrag ur Polisens Belastningsregister

Alla som ska arbeta inom Sjöbo kommun i en verksamhet där barn vistas ska visa upp utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag från polisen i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget. Blankett för att begära registerutdrag finns på polisens webbplats.

Sommarföretagare

Sommarföretagare är ett alternativ till de traditionella kommunala sommarjobben och är till för dig mellan 15 – 19 år.

Driva företag som sommarjobb? Vill du vara din egen chef?
Läs mer om sommarföretagare här

Feriearbete -
Motorintresserade ungdomar -se hit

Vill du vara med och påverka och utveckla/möjliggöra en plattfom för motorburen ungdom. Ansökningsperiod för dessa tillkomna feriearbete  är 12 mars - 25 mars.

Sjöbo kommun erbjuder nu tre ungdomar sommarjobb i ett projektarbete skapa en plattform för ungdomar med ett motorintresse att vistas på.
Läs mer om det

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 april 2021
Sidan publicerad av: Else Håkansson