Feriearbete färgglad K-stad

Feriearbete, sommarjobb

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

Genom våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Detta kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Som arbetsgivare vill vi visa vår breda verksamhet. Kanske väljer du att så småningom arbeta inom den kommunala verksamheten.

Feriearbete 17 år (född 2003)

Krav/kvalifikation:
För att kunna få en plats som feriearbetare under sommaren 2020 så ska du vara född 2003, folkbokförd/skriven i Sjöbo kommun samt ansöka under utsatt ansökningsperiod.

Ansökningsperioden för 2020

7 mars - 22 mars

I samband med att ansökningstiden startar läggs länkar här nedan, med manual/instruktioner om hur du ansöker. Du måste skapa ett användarkonto länk till annan webbplatspå Visma Recruit/Offentligajobb för att kunna ansöka.

Platser inom våra verksamheter

Platserna för dig som är 17 år, finns inom vård/äldreomsorg, kök, friluftsbad,  förskola eller fritidshem, fritidsgård. En del platser finns inom vaktmästeri, lokalvård och grönyteskötsel. Ett antal platser är kombinerade platser på camping/marknad. Ett fåtal platser finns på Malenagymnasiets sommarskola och KOMVUX. Enstaka platser finns inom bibliotek, administration/kontor.  Vi kommer även i år att erbjuda Feriearbete inom kulturskolan som innebär att man planerar, repeterar & genomför en föreställning.

Information om vilka platser som finns  under 2020 kommer att synas i annonsen när det är dags för att ansöka.

För asylsökande ungdomar krävs samordningsnummer från skatteverket och AT-UND (ett undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd) som du ska ha fått innan du ansöker. Läs mer om AT-UND på Migrationsverkets hemsida)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utdrag ur Polisens Belastningsregister

Alla som ska arbeta inom Sjöbo kommun i en verksamhet där barn vistas ska visa upp utdrag från belastningsregistret. Många av våra feriearbetsplatser finns inom dessa verksamheter och vi rekommenderar alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag från polisen i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget. Blankett för att begära registerutdrag finns på polisens webbplatslänk till annan webbplats

Vanliga frågor och svar om feriearbete

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 februari 2020
Sidan publicerad av: Else Håkansson
Näringsliv och arbete