Feriearbete färgglad K-stad

Feriearbete, sommarjobb

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

Genom våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i  i hur det är att jobba inom olika verksamheter i Sjöbo kommun. Det är en chans att testa på arbetslivet och skaffa värdefulla erfarenheter, samtidigt som du tjänar dina egna pengar.

Vad är feriearbete?

Som feriearbetare går du bredvid ordinarie personal i någon av de verksamheter där vi erbjuder feriearbete och får handledning i de arbetsuppgifter du blir tilldelad. Kommunen erbjuder många olika arbetsområden!

Vem får feriearbeta?

År 2023 får du som är född 2006 ansöka om feriearbete. Du måste vara folkbokförd i Sjöbo kommun, och ansöka under ansökningsperioden.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna visa ett giltigt arbetstillstånd, eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

Platser

Vanligtvis  finns platser för dig som är 17 år inom friluftsbad, arbete med barn/unga inom förskola och fritidshem eller sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar. Vi har en del platser inom kök och vård och omsorg, camping, lokalvård och grönyteskötsel/skötsel av anläggningar. För dig som kan spela instrument eller sjunga finns kulturferiearbete, de repar och gör sen en turné.
Enstaka platser finns inom administration, kommunikation, ge stöd i sommarlovskola och komvux, konsthall, bibliotek samt andra uppdrag som kan tillkomma.

Vanliga frågor och svar om feriearbete

Ansök om utdrag ur Polisens Belastningsregister

Du måste ansöka om ett utdrag ur belastningsregistret som heter "Begäran om utdrag för Förskoleverksamhet/..."
Tänk på att det tar ca 2 veckor att få det från polisen.

Ansök om utdrag ur belastningsregistret med BankIDlänk till annan webbplats

Ansök om utdrag ur belastningsregistret med blankettlänk till annan webbplats

Sommarföretagare

Sommarföretagare är ett alternativ till de traditionella kommunala sommarjobben och är till för dig mellan 15 – 19 år.
Läs mer om hur du ansöker

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 september 2022
Näringsliv och arbete