Kultur i Sjöbo

Fotografi av skulpturer av Evert Fornäs i en park i Lövestad. Skulpturerna är vita, med abstrakta rundade former.

Lövestads skulpturpark med skulpturer av Evert Fornäs

Ett rikt, levande och utvecklande kulturliv är målet för kulturarbetet i Sjöbo kommun.

Kultur är en viktig del i det långsiktiga arbetet för ett hållbart samhälle med bra boende och stor gemenskap för ett rikt liv. Kulturen i samhället skapar mötesplatser, ger upplevelser och samhällsutveckling. Läs gärna Sjöbo kommuns nya kulturplan, antagen 2022, som du kan ladda ner längst ner på den här sidan.

I Sjöbo kommun finns bland annat Sjöbo konsthall, Biografteatern Flora och muséet Elfstrands.

Kulturskolan och Kultur i Skolan ger alla barn och ungdomar möjlighet att tidigt uppleva film, musik, teater, konst och eget skapande.

Dags för höstlov igen!

Vad ska du göra på lovet? Kanske gå bus eller godis, monsterjakt eller pyssla? Eller så kanske du vill fiska, testa parkour eller gå på teater och bio?

Fyllt med roliga saker för barn och unga i alla åldrar (ni vuxna kan kanske få hänga med på en och annan rolig aktivitet också!)
Kolla in höstlovsprogrammet!, 48.1 MB, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Programmet är skapat av Kultur och fritid tillsammans med andra inom kommunen, samt med många inslag av roliga aktiviteter från föreningar! Här finns någonting för alla!

Kulturevenemang, bioföreställningar, utställningar och andra arrangemang finns i Evenemangskalendern.

Följ också facebooksidorna "Biografteatern Flora Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.", "Sjöbo konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster." och "Sjöbo kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.".

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 oktober 2023
Uppleva och göra