Flora biografteater

Biograf Flora entré

På biografteatern Flora visas aktuella filmer, arrangeras teaterföreställningar, konserter och anordnas konferenser och seminarier.

Flora byggdes vid krigsutbrottet år 1939. Byggherre var en marmorhandlare i trakten. Hans yrkesverksamhet kom i hög grad att påverka biografens utseende och stora delar av inredningen är utförd i marmor. Mycket av denna marmorinredning finns kvar i dag, trots flera ombyggnader. Biografen drivs numera av Sjöbo kommun.

Flora har sedan invigningen 1939 oavbrutet varit biograf.

Hösten 2011 hade de gamla filmprojektorerna tjänat ut och nya digitala projektorer installerades. I dag visas film tre dagar i veckan och utrustningen kan också användas för att visa direktsänd eller inspelad opera, teater och idrottsevenemang.

2012 blev också ljudet digitalt och utrustning för visning av 3D-filmer installerades.

Teater, konsert, möte eller konferens

Flora är öppet för teater, konserter, konferenser och seminarier, kundträffar eller föreningsmöten. Vill du göra en bokningsförfrågan? Klicka på rubriken på den lokal som du är intresserad av. Tänk på att din bokning är giltig först efter du fått en bekräftelse via e-post.

Biosalonglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
I biosalongen finns plats för 154 personer och två rullstolsplatser. Scenen är ca 10 m bred (ridåöppning ca 7 m) och ca 5 m djup. Äldre ljusramp med spottar finns i taket. Konferensljudanläggning med tre trådlösa mikrofoner och tre myggor finns och i taket finns projektor. Dator kan kopplas till ljudanläggningen och projektorn via uttag på scenen.
I anslutning till scenen finns loger.

Bagerietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
I Bageriet finns plats för ca 30 personer, lokalen lämplig för mindre sammankomster. Bord och stolar, men ingen teknisk utrustning. Möjlighet att severa enklare fika.

Caféetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
I Caféet finns plats för ca 12 personer vid små cafébord.

Hörslinga finns för bioföreställningar.

Adress: Idegatan 5, Sjöbo.

Har du frågor ring telefon: 0416-271 58 (biografen) eller 0416-271 66.

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 augusti 2019
Sidan publicerad av: Ylva Wallström
Uppleva och göra