Biblioteket

Sjöbo bibliotek, utsida

Bibliotek Skåne Sydost består av kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad. Vi har en gemensam webbplats och bibliotekskatalog. Vi vill på så sätt ge dig som låntagare ett större biblioteksutbud. Ditt bibliotekskort kan du använda på biblioteken i alla fem kommunerna.

Genom katalogen kan du beställa böcker och andra medier som du hämtar på det av de fem biblioteken som passar dig bäst. Det finns även flera databaser som du har tillgång till via ditt bibliotekskort, till exempel PressReader som ger dig tillgång till ett stor antal utländska och svenska dagstidningar i fulltext.

På vår gemensamma webbplats hittar du också Bibliotek Skåne Sydosts samlade utbud av evenemang, lästips och e-böcker. Ta del av bibliotekens olika programutbud. Du hittar läseklubbar, författarbesök och annat roligt för barn, unga och vuxna.

Kulturprogram hösten 2020

Mystik, kunskap, kreativitet och stort författarskap - spännande höstprogram för barn och vuxna på biblioteken i Sjöbo kommun. Här kan du ta del av höstens alla programpunkter för biblioteken i Sjöbo kommun!

Nu är Sjöbo bibliotek också meröppet!

Du besöka Sjöbo bibliotek klockan 8-22 - 365 dagar om året!

Registrera dig som meröppetlåntagare...
...för att få tillgång till bibliotekets utbud alla dagar på året kl 8-22!
Ta del av vårt mediebestånd precis när du vill! Sätt dig och läs en stund i någon av våra bekväma läshörnor, eller varför inte i den fina myrstacken på vår barnavdelning.

Vad kan du göra som meröppet-låntagare?
Du kan låna, hämta reservationer, återlämna, läsa tidskrifter och böcker surfa eller bara hänga. Du kan låna och återlämna i bibliotekets automater med hjälp av din pinkod. Utskrifter och kopiering fungerar bara under de tider då biblioteket är bemannat. Under meröppettid gäller självservice, om du vill ha hjälp är du välkommen under de tider biblioteket är öppet med personal!

Hur gör man för att bli meröppetlåntagare?
Du behöver ett bibliotekskort och fyller i ett meröppetavtal. Sedan får du en tagg och en pinkod som du använder för att komma in på biblioteket. Taggen är personlig och du är ansvarig för det sällskap som du eventuellt tar med. Du behöver ha fyllt 18 år för att använda meröppet.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 september 2020
Sidan publicerad av: Ylva Wallström
Uppleva och göra