Biblioteket

Sjöbo bibliotek, utsida

Bibliotek Skåne Sydost består av kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad. Vi har en gemensam webbplats och bibliotekskatalog. Vi vill på så sätt ge dig som låntagare ett större biblioteksutbud. Ditt bibliotekskort kan du använda på biblioteken i alla fem kommunerna.

Genom katalogen kan du beställa böcker och andra medier som du hämtar på det av de fem biblioteken som passar dig bäst. Det finns även ett antal databaser som du har tillgång till via ditt bibliotekskort. Prova gärna tjänsten PressReader som ger dig tillgång till ett stor antal utländska och svenska dagstidningar i fulltext.

På vår gemensamma webbplats hittar du också Bibliotek Skåne Sydosts samlade utbud av evenemang, lästips och e-böcker. Ta del av bibliotekens olika programutbud för barn, unga och vuxna. Du hittar både läseklubbar, författarbesök och annat roligt som händer på biblioteken.

Från och med den 1 juli 2019 är Sjöbo bibliotek kontantlöst. Det innebär att du inte längre kan betala med kontanter, i stället kan du använda bankkort eller Swish.

Tillfälligt stängt

Sjöbo bibliotek kommer vara stängt 9 - 22 september. Detta p g a renoveringsarbeten och förberedelser inför meröppet.
Böcker kan återlämnas i bibliotekets entré mån-fre kl 9-16. Vill ni komma i kontakt med biblioteket vänligen maila biblioteket@sjobo.se
Våra bibliotek i Blentarp, Lövestad och Vollsjö håller öppet som vanligt.

Reserverade böcker kan under stängningen hämtas på Blentarps bibliotek följande öppettider:
Tisdag 10/9 13 -18, onsdag 11/9: 13-17, torsdag 12/9: 13-17
Tisdag 17/9 10-12 13-18, onsdag 18/9 13-17, torsdag 19/9 9-12 13-17

På grund av omflyttning och målning är delar av barnböckerna inte tillgängliga för tillfället. Detta gäller bl.a. pekböcker och bilderböcker.

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 september 2019
Sidan publicerad av: Paula Brante
Uppleva och göra