Sjöbo marknad och Mikaeli marknad

Välkommen till Sjöbo marknad den 21 - 22 juli!
Torsdagen den 21/7 öppnar marknaden 12:00 och stänger 24:00.
Fredagen den 22/7 håller vi öppet 10:00 - 24:00.
Och det är självklart gratis att besök Sjöbo marknad - vi ses där!

Sjöbo marknad

Sjöbo marknad är ett av de mest uppmärksammade sommarnöjena i trakten, och har så varit ända sedan starten 1864. Marknaden i Sjöbo är en av landets största med ungefär 100 000 besökare, 600 knallar och flera kilometer marknadsstånd, serveringar och tivoli. Familjemarknaden mitt i byn lockar gäster från hela landet; många utflyttade skåningar planerar sin semester efter marknaden. Den genuina atmosfären finns kvar, i en version anpassad efter dagens besökare.

Marknaden lockar försäljare i alla åldrar från hela Sverige, en del har varit med i 30-40 år och i några familjer har traditionen att stå på marknad gått vidare i arv till nästa generation.

Sjöbo sommarmarknad är alltid i slutet av juli.

Stort utbud

Här finns allt från dockor, hantverk och lädervaror till marknadskarameller, kryddor och mat. Utbudet av kläder är stort, både egendesignade och importerade.

Nytt för i år är att REKO-ringen deltar med lokalproducerad mat till försäljning och det finns hela 24 lokala föreningar på plats som visar upp sin verksamhet. Passa på att se om det finns någon intressant förening för dig.

Vill du se marknaden från ovan kan du åka i det stora pariserhjulet på tivolit - vill du komma ännu högre upp kan du åka helikopterflygning över Sjöbo.
Tillhör du de som hellre håller sig på marken, kan du besöka lastbilen med bil-simulator.

Olika sätt att betala

För dig som vill handla är det värt att tänka på att det kan variera hur knallarna tar betalt. Det är många som tar både kort och swish, ett fåtal som är helt kontantfria och ett fåtal som fortfarande föredrar kontanter.

Sjöbo sommarmarknads öppettider

Torsdagen den 21/7, klockan 12:00 - 24:00
Fredagen den 22/7, klockan 10:00 - 24:00

Parkering och karta

Karta och information om bussar och parkeringlänk till annan webbplats

Mikaeli marknad

Höstens stora folkfest lockar många besökare. När tröskningen var över, äpplena plockade och sylten kokad, var det tid för att roa sig lite innan vintern lade sig över landet. Då hölls Mikaeli marknad. Frukt, grönsaker och syltburkar köptes och såldes, vintergarderoben fylldes på med varma kläder.

Skördemarknad med tradition

Mikaeli marknad håller fast vid traditionen och är fortfarande en skördemarknad med mat, hantverk och slöjd, höstens stora folkfest i Sjöbo och lockar många besökare.

Mikaeli marknad öppettider

Välkommen den 8-9 oktober.

Senast uppdaterad: 14 juli 2022
Uppleva och göra