Foto från föreställningen "Jag är drottning" på en person i 1600-tals kläder med solglasögon som står framför en röd ridå.

Bild från föreställningen Jag är drottning av Månteatern. Foto av Henrik Hulander

Kultur i skola och förskola

I Sjöbo kommun har vi ett brett kulturprogram som riktar sig till förskola och grundskola. Eleverna ska få uppleva kultur, prova på olika kulturinriktningar och även skapa själva i längre projekt.

Sjöbo kommun erbjuder olika typer av kulturupplevelser för barnen i förskola och skola. Vi vill ge eleverna möjligheter att prova på en mängd olika kulturformer där dans, konst, musik, teater, film och litteratur är grundbultarna i vårt program. Återkommande teman är läsfrämjande och värdegrundsarbete.

Programmet tas fram av en kulturombudsgrupp bestående av lärare från de kommunala skolorna samt ungdomskulturutvecklaren. I programmet hittar du både inköpta föreställningar, återkommande kulturpedagoger och arrangemang från verksamheter inom kommunen. Vi samarbetar bland annat med kulturskolan, biblioteken och Flora biografteater.

Skapande skola i Sjöbo kommun

Sjöbo kommun söker även Skapande skola-bidrag från Kulturrådet för de kommunala skolorna. Statsbidraget Skapande skola ska stärka samverkan mellan grundskolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Skapande skola utgör ett komplement till skolornas egen kulturbudget.

Fristående skolor har själva möjlighet att söka Skapande Skola-bidrag från Kulturrådet, men det är också möjligt att samsöka.

bild på de olika pedagogerna inom projektet Rösträtt

En av dessa pedagoger kommer att besöka tre förskolor under hösten

Senast uppdaterad: 12 november 2021
Sidan publicerad av: Paula Brante