Föräldrastöd

Familjelivet är härligt men innebär även utmaningar som inte alltid är så enkla. I alla familjer förekommer bråk och konflikter och i perioder är det extra tufft. Vi vet att familjemedlemmars mående och beteende påverkar alla medlemmar i familjen. Därför kan det vara skönt att veta att det finns bra hjälp att få.

Som förälder och familj, kan du/ni komma till oss på Råd och stödenheten, där vi tillsammans bestämmer vad som är bäst för just er. Föräldrastöd kan erbjudas såväl individuellt som i grupp.

Råd och stödsamtal

Som förälder eller familj kan ni komma till oss och prata utifrån era behov och det ni önskar stöd kring. Utifrån era beskrivningar försöker vi hitta individuella lösningar som passar för just er. Samtalen kan omfatta en eller flera familjemedlemmar beroende på behov och önskemål.

Komet - föräldrautbildning

En utbildning för föräldrar med barn i åldern 3-11 år, dels i ålder 12-18 år. Målet är att förbättra relationen, kommunikationen samt minska konflikter mellan föräldrar och deras barn. Utbildningen sker i grupp med andra föräldrar och två gruppledare vid 8 – 11 tillfällen, beroende på åldersinriktning. Träffarna bygger på filmer, pedagogiska inslag med diskussioner och idéer om hur man kan bemöta sitt barn. Föräldrarna tränar sedan hemma mellan träffarna.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2021
Omsorg och stöd