Utbildning och barnomsorg

I Sjöbo kommun finns förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, grundsärskola, gymnasium och vuxenutbildning. Familjenämnden har det övergripande ansvaret för verksamheten.

Fokus 2020 - gemensam riktning för lärande och utveckling

Förskolan, skolan och fritidshemmen arbetar efter visionen Fokus 2020, med målet att utses till årets skolkommun år 2020. Med visionen som ledstjärna är syftet att ena förskola, skola och fritidshem kring en gemensam riktning för lärande och utveckling. Visionen är ett komplement till nationella styrdokument, forskning samt Sjöbo kommuns övergripande mål och visioner.

Läs mer i Fokus 2020.

Sjöbo Utbildningscentrum

Vi erbjuder utbildningar från gymnasienivå, Malenagymnasiet, och de flesta utbildningar inom kommunalvuxenutbildning. Grundutbildning, gymnasieutbildning, yrkesvuxutbildning, sfi Yrkessfi, yrkesvux-lärling, yrkesförarutbildning. Det finns just nu möjlighet till yrkesväxling och vidareutbildningar.

Vi byter lärplattform

Sjöbo kommun byter lärplattform från Edwise till Unikum. Från och med den 3 december kan alla vårdnadshavare logga in i Unikum med bankID eller mobilt bankID på denna länk: Logga in i Unikumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du läsa mer om övergången från Edwise till Unikum samt se instruktionsfilmer om hur Unikum fungerar.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 december 2018
Sidan publicerad av: Paula Brante
Utbildning och barnomsorg