Litet barn leker i sandlådan

Förskola och barnomsorg

I Sjöbo kommun erbjuds förskola, pedagogisk omsorg och öppen förskola i kommunal regi samt förskola i enskild regi. Verksamheten i förskolan och pedagogisk omsorg styrs av skollagen. Den ska vara trygg, lärorik och rolig för alla barn.

Bibliotekarierna på Sjöbo bibliotek har satt ihop lite boktips i form av en film med tillhörande folder till alla er som jobbar med förskolebarn i kommunen. Boktipsen består av pekböcker och bilderböcker och är bra för barnen mellan 1 och 6 år.

Film
Klicka här för att se en film med boktips för förskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folder
Här hittar du foldern.länk till annan webbplats

Hoppas att ni kommer hitta något kul att läsa från tipsen.


Information med anledning av Covid-19

Covid-19 sprids fortfarande i flera delar av Sverige och vi vill trycka på vikten av att alla fortfarande är medvetna om att det pågår en pandemi. Därför är det viktigt att vi fortsätter tvätta händerna ofta, att vi håller avstånd till varandra och att vi stannar hemma när vi är sjuka, även när vi bara är lite sjuka.

Sjöbo kommun fortsätter att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning. Detta betyder att de rutiner som gällde på ditt barn förskola eller skola i våras gäller även nu. Likaså gäller skolplikten. Läs mer under Utbildning och barnomsorg.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 mars 2022