Kulturskola

Kulturskolan vänder sig till dig som är mellan 6-19 år och är skriven i Sjöbo kommun. I vår verksamhet har vi över 400 härliga, duktiga, elever som spelar instrument, teater, sjunger eller gör skapande verksamhet.

Vi finns i Sjöbo kulturskolas lokaler på Ågatan 1 och på ungdoms- och kulturhuset Navet, Sandbäcksområdet i Sjöbo, men en del undervisning erbjuds även på grundskolorna runtom i kommunen. Undervisningen sker på fritiden.

Inom kulturskolan erbjuder vi undervisning i musik på stråkinstrument, gitarr, elbas, musikproduktion, elgitarr, träblås, bleckblås, piano, slagverk och sång. Vi har även teater/drama, film, och dockteaterverkstad.

Förutom detta finns en bred ensembleundervisning i orkestrar, rockband, kör, brasskvintett, slagverksensemble, stråkensemble, folkmusikensemble och saxofongrupp. Utbudet kan förändras och utökas efter förfrågan och intresse.

Välkommen att vara med, du också! Anmäl dig via den röda knappen nedan.

bild som länkar till e-tjänst där du anmäler dig till Kulturskolan

Anmälan kan göras året runt, men sista anmälningsdag är 31 maj för att komma med i antagningen till höstterminen 2018. Tänk på! Antalet platser i vissa ämnen är begränsade och då gäller ansökningsdatum som köplats.

Just nu är det lång kö till gitarr och piano. Vill du komma igång med en kurs snabbt? Se gärna över vårt övriga utbud!

Läs gärna Policy för kulturskolan.pdf (PDF-dokument, 63 kB)

Avgifter

Storgrupp 12 elever eller fler 100 kr/termin
Mellangrupp 5-11 elever 300 kr/termin
Liten grupp 2-4 elever 500 kr/termin
Enskild undervisning 600 kr/termin

Eleverna erbjuds 10 lektionstillfällen på hösten och 12 tillfällen på våren varje läsår. Utöver det kan eleverna även erbjudas att delta i ensemblespel, föreställningar, konserter, inspirationsveckor på våren och andra roliga, utvecklande aktiviteter. Dessa aktiviteter kostar inget extra. En elev som går i instrumentundervisning betalar heller inget extra för att även spela i ensemble. Däremot vid deltagande i enbart ensemble/orkester betalas avgift enligt taxa.

Hyra av instrument

Kulturskolan har ett stort antal olika instrument som går att hyra. Hyra av instrument kostar 300 kr per termin. Vissa instrument finns dock inte möjlighet att hyra, det gäller bland annat piano och trumset.

Antagning

Antagningsbesked får eleven i början av terminstart av respektive lärare. När du blivit antagen till kulturskolan och fått en plats så behåller du platsen ända fram tills du säger upp den. Du behöver alltså inte anmäla dig på nytt vid en ny termin.

Se gärna filmen från kulturskolan Videorally 2018 där alla kommunens elever i årskurs 2 bjöds in att delta!
https://vimeo.com/270131680