Ansök om stöd inom socialpsykiatrin

Här kan du ansöka om boendestöd och sysselsättning inom socialpsykiatrin.

Ansökan

Ansök muntligt, skriftligt eller via e-tjänst

  • När du ansöker via e-tjänst måste du ha tillgång till Bank-id eller mobilt Bank-id. När du har loggat in ska du registrera din ansökan och beskriva vad du behöver hjälp med. Du fyller i dina personuppgifter och därefter klickar du på "skicka".
    Du kan följa din ansökan i e-tjänsten. Där ser du när handläggaren har tagit emot din ansökan, öppnat en utredning och när beslut har fattats.
  • Du kan också fylla i en ansökningsblankett och skicka till oss. Blanketten hittar du på länken nedan eller så kan du ringa till oss så skickar vi ut en med posten.
  • Du kan även ansöka muntligt. Vilken handläggare som du ska vända dig beror på vilket datum i månaden som du är född, kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Så här går det till oavsett om du ansöker via e-tjänst, skriftligt eller muntligt. Du, eller om du har en god man, ansöker om det stöd du vill ha hjälp med.

  • Handläggaren bokar en tid för möte med dig och du bestämmer vilka som ska vara med, till exempel närstående. För att handläggaren ska kunna utreda behovet av stöd ställer han eller hon frågor som gäller hälsotillståndet och vilket behov du har.
  • Efter utredningen görs alltid en individuell bedömning utifrån aktuell lagstiftning.
  • Handläggaren fattar ett beslut om vilken insats du har rätt till eller inte har rätt till.
  • Beslutet skickas skriftligt hem till dig.

Stöd som finns att söka inom socialpsykiatrin

Har du en varaktig psykisk funktionsnedsättning så kan du ansöka om sysselsättning. Olika metoder används för att hjälpa kunden att skaffa sig en meningsfull sysselsättning på den öppna arbetsmarknaden, och att ge det stöd som krävs för att lyckas.
Sysselsättning, mer information

Boendestöd riktar sig till personer med varaktiga psykisk funktionsnedsättning som har behov av stöd i det dagliga livet. Personal i boendestöd stödjer dig i vardagen för att skapa förutsättning för att klara det dagliga livet och få en möjlighet till en innehållsrik vardag.
Boendestöd, mer information

Kontaktuppgifter handläggare

Handläggarna är indelade efter vilket datum du är född. Handläggarna har ingen telefontid, utan du kan ringa, dagtid måndag-fredag.

Är handläggaren upptagen och inte kan svara så går det bra att lämna meddelande på telefonsvararen så blir du uppringd inom kort.

Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juli 2024
Omsorg och stöd