Bild

Björka ridslinga

Häst i Sjöbo

Sjöbo kommun är en av landets hästtätaste kommuner med allt från en mängd sporthästar inom alla genrer och avelshästar av toppklass, till fantastiska hästar som hålls på hobbynivå. Vi är stolta över vår hästnäring och vi hoppas att den växer ännu mer. Vi jobbar på olika sätt med att lyfta och stärka vår profil som en av Sveriges bästa hästkommuner.

Rid ut i Sjöbo!

Björka ridslinga

I Sjöbo finns fantastiska möjligheter att rida i väldigt vacker natur. Björka ridslinga runt Sjöbo Golfklubbs anläggning och med trailerparkering innanför golfbanans grindar, erbjuder en naturskön och omväxlande ridtur i delvis kuperad och mycket viltrik terräng.
Björka ridslinga är sex kiloometer.
Information Björka ridslinga

Ridslingor Snogeholms strövområde

Ridslingorna i Snogeholms strövområde ger också häst och ryttare en fantastisk naturupplevelseupplevelse. Trailerparkering finns lättillgänglig någon kilometer in i området längs vägen.
Karta över Snogeholms strövområde med ridleder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hästen är viktig för Sjöbo

Hästen betyder mycket för Sjöbo i dag, och den har gjort det även historiskt. I Sjöbo och häradet Färs Härad, har man i länge bedrivit framgångsrik avel av ardennerhästar och tidigare den utdöda hästrasen "färsingen".

I början av 2000-talet uppmärksammades att det blev alltfler hästar i kommunen. Verksamheter med ridhästar, trav- och galopphästar, körhästar, western- och islandshästar och ardennerhästar finns väl representerade i kommunen, på allt från stora professionella hästföretag till små hästgårdar med hästar som hobbyverksamhet. Och i dag är Sjöbo en av Sveriges hästtätaste kommuner där många ur eliten i flera inriktningar inom hästsporten bor.

Naturförhållandena i Sjöbo är gynsamma för hästhållning med stora områden med lätta jordar som är lämpade för att träna häst. Klimatet ger också möjlighet att träna under stora delar av året. Det är nära till de stora tävlingarna i södra Sverige och norra Europa.

Många lantbruk ställs om till hästgårdar och mark- och gårdspriserna är konkurrenskraftiga. Foderproduktionen inom kommunen håller hög klass.

Det finns fem ryttarföreningar i kommunen och och det arrangeras större hopp- och dressyrtävlingar varje år, liksom fälttävlan och distanstävling.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 april 2023
Uppleva och göra