Mariamottagning Skåne sydost

Är du en ung person som undrar något om alkohol eller droger så kan du vända dig till oss. På Maria Skåne sydost kan även du som förälder eller anhörig få råd och stöd. Du kan komma till Maria Skåne sydost själv eller tillsammans med ditt barn.

Är du en ung person som har tankar och funderingar kring alkohol eller droger?
Då är du välkommen att kontakta oss.

  • Vi vet att det inte är lätt att sluta använda droger – även om man vill.
  • Är du orolig för att du tagit skada av droger eller alkohol?
  • Är du orolig för någon kompis som använder droger?

Du är välkommen att besöka oss själv eller tillsammans med en vän.
Vill du vara anonym vid ditt första besök går det bra.

Vi på Maria Skåne sydost vill även ge dig som förälder eller anhörig stöd och råd i frågor om alkohol eller droger. Du kan besöka Maria Skåne sydost själv eller tillsammans med ditt barn.

Fakta Maria Skåne sydost

Maria Skåne sydost är en öppenvårdsmottagning för alla som är upp till 25 år, och som upplever bekymmer eller problem kopplade till alkohol eller droger. Vi bistår med stöd och kostnadsfri information, rådgivning och behandling för dig och dina anhöriga som i första hand är bosatta i kommunerna Ystad, Tomelilla, Simrishamn och Sjöbo.

Initiativet till kontakt med Maria Skåne sydost kan tas av ungdomen själv, föräldrar, socialtjänsten, skolan, sjukvård eller andra vuxna. All kontakt med oss är frivillig.

Mottagningen är en integrerad verksamhet vilket innebär att både kommun och region Skåne arbetar tillsammans. Detta gör att vi enklare kan få en helhetsbild av besökarens behov. På mottagningen kan man träffa socionom, sjuksköterska, behandlare och läkare.

Satellitmottagningar

Har du svårt att ta dig till Ystad? Vi finns även tillgängliga för föranmälda besök i Simrishamn, Tomelilla och Sjöbo. Kontakta oss för mer information.

Drop in

Vi erbjuder även Drop-in på onsdagar kl 16:00-18:00. Dessa besök behöver inte föranmälas. Vi finns en trappa upp på Nils Ahlins gata 1 i Ystad (på Regementsområdet).

Remiss

Du som arbetar med vår målgrupp kan remittera till oss. Det som är viktigt att tänka på är att ni har personens samtycke (vårdnadshavares om personen är under 18 år), att rätt kontaktuppgifter anges i remissen samt att ni beskriver personens bekymmer och egen inställning till kontakten med oss. Glöm heller inte att skriva vårdnadshavares uppgifter om personen är under 18 år.

Remissen skickas till:

Maria Skåne sydost, Nils Ahlins gata 1, 271 39 Ystad

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 januari 2022