Leverantör i offentlig upphandling

För att delta i en offentlig upphandling är det viktigt att känna till hur upphandlingsförfarandet fungerar och vad du behöver tänka på när sammanställer ditt anbud.

Att samverka och göra affärer med offentlig sektor kan innebära stora möjligheter för dig som är företagare. För att öka chansen att vinna offentliga upphandlingar gäller det att skaffa kunskap om hur processen går till. Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Myndigheten för Digital förvaltning (DIGG) och Upphandlingsmyndigheten i samverkan med Svenskt Näringsliv, Företagarna och Almega har tagit fram en enkel skrift/broschyr om att lämna anbud elektroniskt och att fakturera elektroniskt.

Länk till skrift: Göra affärer med offentlig sektor – Lämna anbud och fakturera elektroniskt , 646.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Som leverantör till offentlig sektor behöver du fakturera dina kunder i offentlig sektor med en elektronisk faktura (e-faktura) enligt en europeisk standard. Detta gäller enligt den så kallade e-faktura-lagen som trädde ikraft den 1 april 2019 och som gäller för upphandlingar och inköp som görs efter detta datum. Mer information om vad som gäller för just Sjöbo kommun hittar du på våra sidor om kommunens ekonomi.

Länk till information om Leverantörsfakturor

På Upphandlingsmyndighetens hemsida finns en guide som tar dig igenom upphandlingens olika delar och ger dig tips på vägen. Här hittar du även information om upphandlingslagstiftningen samt övriga lagar och förordningar som hör till till offentlig upphandling.

Länk till Upphandlingsmyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 april 2022