Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren

Ja, insatserna måste vara kvar i kärlen eftersom det är en del av kärlets konstruktion. Om man själv tar bort insatserna kommer kärlen inte att tömmas.

Har du väldigt lite avfall och inte har behov av fyrfackskärlen själv kan du dela med en granne. Genom att dela abonnemanget minskar ni även på kostnaden.

Gemensamma kärl - ansökningsblankett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Egen kompostering av matavfall är möjlig. Intyg krävs för anmäld och godkänd komposteringsbehållare (godkänd av samhällsbyggnadsnämnden).
De som redan idag har ett komposteringsabonnemang med egen kompostering av matavfall kan fortsätta ha det tills planerade förändringar genomförs under 2024, då alla går över till fyrfackskärl.
Nya komposteringsabonnemang godkänns inte längre.

Kontakta kundtjänst

Vi har tagit fram en plastkomprimerare som gör det enkelt att komprimera flera mjukplastförpackningar.

Du är välkommen att hämta Plastis på två ställen. I den blå containern hos Ohlssons på Ommavägen 18 mellan kl 7-16 måndag-fredag, eller på återvinningscentralen i Sjöbo under ordinarie öppettider. (www.sysav.se/Privat/Atervinningscentraler/Sjobo/ Länk till annan webbplats.).

Kontakt

 • Kundtjänst tekniska förvaltningen

  Kundtjänst tekniska förvaltningen

  0416 - 271 53

  kundtjanstteknik@sjobo.se

  Besöksadress

  Ommavägen 30

  Postadress

  275 33 Sjöbo

  Expeditionstider Ommavägen 30:

  Måndag till fredag 10:00 - 12:00. Övriga tider enligt överenskommelse.

  Telefontider:

  Måndag till fredag 10:00 - 12:00

  Vill du komma i kontakt med en handläggare på vår förvaltning kan du välja mellan att ringa till vår kundtjänst eller till kommunens växel och be att bli kopplad eller lämna ett meddelande så ringer vi upp dig.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juli 2023