Kor i en hage

Foto: Per Nyström

Viktig information om Fågelinfluensan
Sista veckorna har fågelinfluensa drabbat anläggningar i Sjöbo men nu också i Skurups kommun och i andra delar av landet. Jordbruksverket informerar här om läget . länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Du kan här ta del av information kring bland annat var avspärrningar har gjorts, men också allmänt om vad fågelinfluensa är och hur den sprids.

Djur och lantbruk

Att vara djurägare innebär att du har ett ansvar för att djuren mår bra och att du visar hänsyn till omgivningen. Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig som har lantbruk såväl som för dig som har ett husdjur.

Kommunen ansvarar för miljö- och hälsoskyddstillsynen när det rör störningar från djur, exempelvis i form av ljud och lukt. Kommunens miljöinspektörer besöker lantbruk och tittar på bland annat gödsel- och bekämpningsmedel och avfallshantering.

Djurskydd

Länsstyrelsen har ansvar för att kontrollera djurskyddet. Om du misstänker att djur far illa, kontakta länsstyrelsen på 010-224 10 00. Om du vill kan du göra en anmälan anonymt. Om det är akut och du inte kan nå länsstyrelsen, kontakta polisen på telefonnummer 114 14. Om djurskydd på Länsstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 maj 2021
Sidan publicerad av: Annika Jeppsson
Bygga, bo och miljö