Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten – Ett steg i rätt riktning

Vi arbetar aktivt med att stärka människors förutsättningar, för att nå en egen försörjning genom arbete, utbildning eller företagande.

För dig som behöver extra hjälp och stöttning att komma ut eller tillbaka till arbetsmarknaden, eller ut i studier efter ett långt uppehåll. Du får en coach som hjälper dig att hitta rätt utifrån dina behov, möjligheter och önskemål. Vi arbetar lösningsfokuserat. Det innebär att vi fokuserar på dina styrkor, resurser och möjligheter.

Tala med din handläggare på Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, socialsekreterare på Familjeförvaltningen eller din vårdkontakt på vårdcentral/ psykiatri. Berätta om din situation och be dem skriva en ansökan.

För dig 16-20 år

Om du inte är inskriven i någon skola, inte gått ut gymnasiet och saknar ett arbete hjälper vi dig med det stöd du behöver för att komma vidare. Det är helt frivilligt att delta och du väljer själv hur mycket av vårt stöd du vill ta emot. Kontakt: arbetsmarknadsenheten@sjobo.se

Möjligheternas väg

Möjligheternas Väg är för dig som behöver stöd att komma igång och vidare i din utveckling. För att delta i Möjligheternas Väg krävs remiss från någon myndighet, t.ex. Försäkringskassan, kommun, Arbetsförmedlingen eller sjukvård.

Du bor i Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla eller Ystads kommun och är i åldern 16-64 år.

Vi vill främja socialt entreprenörskap

Sociala innovationer kan enklast förklaras som ”nya idéer som fungerar och möter sociala problem”. En bra samhällsinnovation är något som alla tjänar på, både samhället och individen. Har du en idé eller en lösning som kan gagna samhället så ger vi era idéer en rejäl skjuts på vägen.

Ett exempel på social innovation är Fritidsbiblioteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som arbetsmarknadsenheten handhar. Kontakt: arbetsmarknadsenheten@sjobo.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 december 2021