Ansökan till Vuxenutbildningen

Läs igenom nedanstående text innan du ansöker (länk längst ner på sidan):

1. Planera dina studier innan du söker

Titta igenom kursutbudet för att se vilka kurser/utbildningar som finns hos oss.
Om du är osäker på vilka kurser du vill läsa, behöver veta mer om behörigheter eller studerar mot slutbetyg/gymnasieexamen, kontakta någon av våra studie-och yrkesvägledare. Kontaktuppgifter finns under flik Studie-och yrkesvägledning.

Är du folkbokförd i Sjöbo kommun så görs ansökan direkt via webbansökan.

Om du är folkbokförd i annan kommun måste du skicka ansökan till din hemkommun för godkännande eller avslag. Skriv då ut din webbansökan och skicka till din hemkommun.

2. Ansöka kurser eller utbildning

Gå in i länken nederst på sidan. Välj de kurser/utbildning som du önskar ansöka till. Du kan söka genom att skriva in kursnamn i sökrutan eller genom att scrolla igenom kursutbudet.

Om du inte har några särskilda önskemål om kursordning så lägger vi in en kurs i taget.

Betyg från tidigare studier ska bifogas med ansökan för att den ska vara komplett. I dagsläget går det inte att lägga in betyget i ansökan. Du får istället antingen mejla betyget till e-post: komvux@sjobo.se eller skicka det med post till:
Vuxenutbildningen i Sjöbo, Verkstadsgatan 2A, 275 39 SJÖBO

4. Följ din ansökan

Ibland behöver vi begära in kompletteringar via mejl eller telefon. Tänk på att alltid ange korrekt kontaktuppgifter i din ansökan och meddela oss snarast om några uppgifter ändras.

Vi meddelar dig när vi är klara med antagningen. Du får då ett mejl från oss med information om att studera hos oss, studietider med mera.

Skaffa kurslitteratur i god tid innan dina kurser startar. Du hittar lista på kurslitteratur på Hermods hemsida. Längst ner på sidan finns en Kurs-och litteraturlista för vuxenstuderande. Om det finns flera versioner på den kurs du är antagen till väljer du alltid den nyaste versionen (högst nr).


Startdatum 2022

Januari


10, 24

Februari


7, 21

Mars


14, 28

April


11, 25


Maj


9, 23

Juni13

Juli


-


Augusti


29


September


12, 26

Oktober10, 24

November7, 21

December5, 19

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 juni 2022