Lärlingsutbildning för vuxna

Är du intresserad av att utbilda dig till ett yrke på en arbetsplats? Då kan lärlingsutbildning vara något för dig.

Minst 70% av utbildningen kommer att ske på arbetsplatsen. Det är du som sökande som kommer med förslag på arbetsplats. Arbetsplatsen ska godkännas av vår lärare innan utbildningen startar.

En lärare från vuxenutbildningen har kontinuerlig kontakt med dig och din handledare under utbildningens gång. I slutet av utbildningen är det läraren som betygssätter kurserna i samråd med din handledare.

Ny lärlingsutbildning för 2022 är Lokalvårdare.

För att se vilka yrken vi har lärlingsutbildning inom, klicka in på länken Yrkesutbildningar nedan. Om det yrket du är intresserad inte finns i vårt utbud, kontakta nedanstående studie-och yrkesvägledare.

Har du frågor gällande lärlingsutbildningen, kontakta Studie-och yrkesvägledare
Marie Ridell 0416-272 75 eller mail: marie.ridell@sjobo.se

Mer info om lärlingsutbildningen (elevinformation) , 794.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Mer info om lärlingsutbildningen (företagsinformation) , 747.4 kB, öppnas i nytt fönster.

För ansökan till lärlingsutbildningen, se länk nedan.

Se vad våra färdiga lärlingselever tycker har varit bra med utbildningen.

Isabella, konditori:
Det som har varit bra med att gå en lärlingsutbildning är mängden praktik. Innan utbildningen trodde jag att teorin och praktiken skulle vara lika fördelat men det har mer varit 15 % teori och resten praktik. Detta tycker jag har varit bra på så sätt att man får en annan (mer verklighetsbaserad) bild av yrket än vad man tidigare haft. Dessutom praktiserar du på en riktig arbetsplats och får lära dig av människor som är utbildade och har erfarenhet inom yrket du vill lära dig. Du får alltså lära dig kunskaper som inte går att läsa sig till och ta del av deras erfarenheter inom yrket. En bonus är att du får även möjlighet att bilda kontakter inom yrket.

Kan du rekommendera denna utbildningsformen till andra?
Jag skulle definitivt rekommendera denna utbildningsformen. Du får ta del av kunskap och erfarenhet från någon som arbetar inom yrket och dessutom får du erfarenhet av att vara på en riktig arbetsplats.

Gustav, träarbetare:

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 juni 2022