Lärlingsutbildning för vuxna

Är du intresserad av att utbilda dig till ett yrke på en arbetsplats? Då kan lärlingsutbildning vara något för dig.

Lärlingsutbildning till ett yrke

Minst 70% av utbildningen kommer att ske på arbetsplatsen. Det är du som sökande som kommer med förslag på arbetsplats. Arbetsplatsen ska godkännas av vår lärare innan utbildningen startar.

En lärare från vuxenutbildningen har kontinuerlig kontakt med dig och din handledare under utbildningens gång. I slutet av utbildningen är det läraren som betygssätter kurserna i samråd med din handledare.

För att se vilka yrken vi har lärlingsutbildning inom, klicka in på länken Yrkesutbildningar nedan. Om det yrket du är intresserad inte finns i vårt utbud, kontakta nedanstående studie-och yrkesvägledare.

Har du frågor gällande lärlingsutbildningen, kontakta Studie-och yrkesvägledare
Marie Håkansson 0416-274 03
E-post Marie Håkansson

För ansökan till lärlingsutbildningen, se länk nedan.

Det här tycker våra färdiga lärlingselever har varit bra med utbildningen

Isabella, konditori:
Det som har varit bra med att gå en lärlingsutbildning är mängden praktik. Innan utbildningen trodde jag att teorin och praktiken skulle vara lika fördelat men det har mer varit 15 % teori och resten praktik. Detta tycker jag har varit bra på så sätt att man får en annan (mer verklighetsbaserad) bild av yrket än vad man tidigare haft. Dessutom praktiserar du på en riktig arbetsplats och får lära dig av människor som är utbildade och har erfarenhet inom yrket du vill lära dig. Du får alltså lära dig kunskaper som inte går att läsa sig till och ta del av deras erfarenheter inom yrket. En bonus är att du får även möjlighet att bilda kontakter inom yrket.

Kan du rekommendera denna utbildningsformen till andra?
Jag skulle definitivt rekommendera denna utbildningsformen. Du får ta del av kunskap och erfarenhet från någon som arbetar inom yrket och dessutom får du erfarenhet av att vara på en riktig arbetsplats.

Gustav, träarbetare:

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 januari 2024