Studera i annan kommun

Är du folkbokförd i Sjöbo kommun och vill söka vuxenutbildning i en annan kommun? Så här går det till.

Titta gärna först igenom vårt kursutbud och ta reda på om samma eller likvärdig kurs/utbildning finns inom vuxenutbildningen i Sjöbo eller i vår regionala samverkan. För att du ska få gå utbildningen i annan kommun så krävs ett godkännande från Sjöbo kommun som då betalar din utbildningsplats.

Ta reda på vilken kommun som ger utbildningen och gå in på den kommunens hemsida, gå till vuxenutbildningen/komvux. Ett tips är att gå in på Skanevux Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se vilken kommun som har utbildningen.
Finns webbansökan, gör ansökan där. Skriv annars ut deras ansökningsblankett och fyll i den. Bifoga kvittot/ansökningsblanketten tillsammans med betygskopior och eventuellt andra dokument som du vill vi ska ta hänsyn till när vi handlägger din ansökan.

Observera att du även ska bifoga ett brev där du berättar lite om dig själv, eventuella möjligheter till jobb efter utbildningens slut, skälet till varför du söker denna utbildning och så vidare.

Sökande från annan hemkommun

Är du folkbokförd i annan kommun än Sjöbo men vill söka utbildning här, skicka din ansökan till din hemkommun tillsammans med betygskopior och personligt brev där du berättar lite om dig själv, eventuella möjligheter till jobb efter utbildningens slut, skälet till varför du söker denna utbildning och så vidare.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 januari 2024