Våra utbildningar

Välkommen att ta del av alla utbildningar som vuxenutbildningen erbjuder.

Grundläggande vuxenutbildning       

Grundläggande vuxenutbildning (gruv) är avsedd för dig som behöver komplettera eller repetera tidigare utbildning till en nivå som motsvarar årskurs 9 i grundskolan.

Utbildningen erbjuder vuxna en bred allmän kompetens för samhällsliv, arbetsliv och fortsatta studier. Vi erbjuder flexibla studier vilket innebär att man har möjlighet att komma till skolan för handledning medan man studerar via Hermods lärplattform Novo. Vi har datorer till utlåning på plats. 

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning ger samma kompetens och behörighet som gymnasiestudier i ungdomsgymnasiet.

Med hjälp av vårt kursutbud kan du skaffa dig gymnasieexamen eller läsa enstaka kurser. Vuxenutbildningen erbjuder både teoretiska och yrkesinriktade kurser och utbildningar. Vi erbjuder flexibla studier vilket innebär att man har möjlighet att komma till skolan för handledning medan man studerar via Hermods lärplattform Novo. Vi har ett datorer till utlåning på plats.   

Nedan kan du se Hermods kursutbud. Vissa utbildningar som finns i kursutbudet köper vi inte via Hermods, utan har i egen regi.  

Yrkesvux

Sydöstra Skånes yrkesvux, som består av Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystads vuxenutbildning, kan tillsammans presentera ett utbildningsutbud inom yrkesvuxutbildningar och vuxlärling.

Komvux som anpassad utbildning

Grundläggande och gymnasial utbildning för vuxna med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Utbildning i Svenska för invandrare

Ger vuxna flyktingar och invandrare grundläggande kunskaper i svenska språket.

Yrkesförarutbildning

Mot buss.

Lärlingsutbildning för vuxna

Är du intresserad av att utbilda dig till ett yrke på en arbetsplats? Då kan lärlingsutbildning vara något för dig.  

Yrkeshögskola sydost

Yrkeshögskolan är kvalificerade yrkesutbildningar utformade utifrån arbetslivets behov av eftergymnasial kompetens. Sydöstra Skånes kommuner Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad samarbetar i yrkeshögskolefrågor och på Campus Österlen koordineras detta arbete.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 april 2024