MFF Fotbollsakademi

MFF-Akademin

Hösten 2023 startar vi upp vårt samarbete med MFF Fotbollsakademi.

Malmö FF kan glädjande konstatera att Färsingaskolan blir den 18:e i raden av MFF-akademier i Skåne. Från och med hösten 2023 kommer Sjöboskolan att ta emot högstadieelever som ges möjlighet att kombinera seriöst skolarbete med en satsning på fotboll.”

 

Så säger Malmö FF på sin hemsida Länk till annan webbplats.

Senaste Nytt

Antagna till MFF-akademin!
Idag den 15 mars har ett meddelande till de elever som blivit antagna till MFF-akademin skickats ut via mail. Detta mail måste besvaras senast den 22 mars, för att säkra sin plats.

Torsdagen den 16 februari var det provspel för MFF-akademin på Sjöbo IP. Uppåt 50 elever, blivande sjundeklassare hade anmält sitt intresse. Under två timmar fick eleverna visa upp sig på fotbollsplanen. Framför allt tittade man på snabbhet, koordination och speluppfattning och vem som kommit längst i sin fotbollskunskap. Ledarna i Malmö FF var speciellt glada över det stora antalet tjejer som var och provspelade, oftast brukar det vara en klar övervikt av killar.
MFF-akademin startar till hösten 2023 på Färsingaskolan och inom kort kommer eleverna få svar om man kommit in genom sitt provspel.

Malmö FF
MFF-akademin

Jörgen Ohlsson, MFF-akademin

MFF-akademin
MFF-akademin
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 mars 2023