Storkskolan

Storkskolan ligger i Sjöbo kommuns södra del. Vårt upptagningsområde omfattar både landsbygd och mindre samhälle. Skolan ligger i ett naturskönt område med skogen in på knutarna.

Storkskolan är en grundskola F-9 inklusive fritidshem, förlagt i olika byggnader. Här finns cirka 250 elever i åldrarna 6-16 år. På skolan finns även Folkbiblioteket lättillgängligt för alla våra elever. Från höstterminen 2020 blir Storkskolan en F-6 skola.

Vår vision

Storkskolan – skolan alla är stolta över!

Vi ger de bästa förutsättningar för trygghet, trivsel och goda studieresultat genom närheten mellan elev och lärare.

För att utveckla skolans arbete värnar vi om samverkan mellan skola, elev och förälder. Besök gärna vår verksamhet!


Aktuellt - Inbrottsförsök och brand på Storkskolan

Under natten till fredagen skedde ett inbrottsförsök på Storkskolan i Blentarp. I samband med detta har någon eller några tänt eld på en hög med kläder precis innanför en av ytterdörrarna. Räddningstjänsten larmades till platsen och kunde snabbt släcka branden.

Under fredagen är endast fritidshemsverksamheten igång då kommunens alla skolor har a-dag och eleverna är lediga. Branden var i ett begränsat utrymme och påverkar inte fritidshemsverksamheten.

På måndag är även skolverksamheten igång som vanligt. När eleverna kommer på morgonen kan de komma att se att vissa dörrar har märken efter inbrottsförsök och att det utrymmet där det brunnit är avstängt. I övrigt kommer det vara städat och utvädrat. I alla grupper kommer vi att prata med barnen för att fånga upp frågor och funderingar.

Den ingång där branden har skett tillhör klass 4-5A. På måndag kommer lärare att möta upp denna klass utanför ingången för att visa vilken ingång som kommer att användas fram tills dess att vanliga ingången kan användas igen.

Kontakt

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 september 2019
Sidan publicerad av: Johanna Svedin