Om oss

Förskolan och vår omgivning

Inomhus

Lillgården har sex stycken hemvister.

De yngre barnen går på Stora Blå som består av hemvisterna Gul, Blå, Röd. De äldre barnen går på Lilla Blå som består av hemvisterna Orange, Grön och Lila. På hemvisterna finns det olika lärmiljöer som barnen har möjlighet att växla mellan under dagen. Vi tänker över och begrundar våra lärmiljöers funktioner, om vad de betyder för barnens lek, lärande och utveckling. Om miljöns och materialets betydelse för mötet mellan barnen.

Gården

Lillgården erbjuder en fantastisk gård. Stora grönytor att tillgå, skogsdungar och långa cykelbanor där miljö skapar en god lärmiljö som fängslar, förundrar, utmanar och stödjer barnets utveckling.

Köket

Förskolan har ett eget kök där maten lagas av en kock. Det serveras frukost, lunch och mellanmål.

Vila

För de barn som sover erbjuder vi vila utomhus på sovdäck som är inbyggt eller i barnets egen vagn. Här sover barnen i personliga sovsäckar som förskolan tillhandahåller.

Platser vi besöker

Malenas park
I Malenas park bor änderna som vi hälsar på lite då och då som får vårt överblivna bröd.

Biblioteket
Vi går till biblioteket när vi ska låna böcker. Vid besöket passar vi ibland på att ta del av utställningen i konsthallen.

Torget i centrum
Till torget går vi och besöker grönsakshandlaren. Vi får bland annat titta på vilka grönsaker och frukter som finns.

Bäcken
Bäcken som slingrar sig utanför förskolan tycker vi är spännande att följa tillsammans med vuxna och ser var den leder.

Slarvaslott
Inte långt ifrån vår förskola ligger Slarva slott som vi går och leker vid. Ibland bygger vi med pinnar eller så undersöker vi vilka växter som växer här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 november 2018